4 dorpentoernooi Gemeente Bergen, Limburg
4 dorpen toernooi.nl4-dorpen facebook4 Dorpentoernooi Welkom|Historie|4 Dorpentoernooi Winnaars|4 Dorpentoernooi Sponsoren|4 Dorpentoernooi Reglement|4 Dorpentoernooi Contact
4-dorpentoernooi wedstrijdleider Huub
  • Leeftijd: 15+
  • Speelsterkte 5 t/m 8
  • HE•DE•HD•DD•GD
4-dorpentoernooi Baan sproeien
4 Dorpentoernooi Toeschouwers


Terugblik Vierdorpentoernooi 2016

Vanuit mijn oogpunt een bewogen jaar door het uitvallen van de jongere generatie commissieleden uit Well en ook nog de organisatie van het finaleweekeinde. Dus hebben ze het oude paard weer van stal gehaald om de kar te trekken. Met veel hulp van de commissieleden van de andere verenigingen en het bestuur van Well is dit zeer goed gelukt. Ik was eigenlijk weer thuis in de gevestigde toernooiorganisatie waar eenieder zijn eigen taken heeft. Voor de deelnemers is dit niet merkbaar geweest en dat is ons doel. Een gezellig en goed draaiend toernooi voor alle leden van de verenigingen en bewoners uit de gemeente Bergen.

Door het minderen van de inschrijvingen (ook in dit toernooi) hadden we het voorspeelweekeinde weg gelaten en alle wedstrijden door de week gepland. Dit veroorzaakte wel enig vakmanschap van de toernooileider in het weekeinde om de wedstijden gepland te krijgen want we hebben het allemaal erg druk in ons leven. Maar na enkele discussies is ook dit weer gelukt. Mooie partijen en goed weer hebben er weer een mooi toernooi van gemaakt en dit werd beëindigd in Well met een geweldige finaledag. Met prijzen voor de finalisten en mooie prijzen in de tombola werd de dag afgesloten onder het genot van een hapje en een drankje. Nog even nakaarten op het terras levert altijd weer ideeën op voor de volgende editie van het toernooi, alleen jammer dat nog steeds de beste stuurlui aan wal staan. Ik hoop in de toekomst dat die stuurlui de koe bij de hoorns pakken en ons komen versterken in de organisatie.

We wensen voor het komende jaar weer een mooi toernooi met een groei aan deelnemers zodat we nog jaren verder kunnen.

Namens de organisatie Well.


Terugblik op het 22e 4 dorpentoernooi

Ook afgelopen jaar mogen we weer spreken van een geslaagd 4 dorpentoernooi. Een toernooi dat binnen onze gemeente onderhand een begrip is geworden. De hele week zijn er op de 4 verschillende parken leuke wedstrijden gespeeld en de sfeer was goed. De weergoden waren over het algemeen gunstig gestemd.

Het 22e 4 dorpentoernooi hebben we weer mogen afsluiten met spannende en sportieve finales op 27 en 28 juni op het mooie tennispark in Siebengewald. Er was veel belangstelling en aan publiek ontbrak het niet. De sfeer was goed en iedereen kon genieten van een hapje en drankje.

Patrick een compliment voor de goede planning van de wedstrijden. Ook alle leden van de organisatie bedankt voor de fijne samenwerking. Sponsoren bedankt want mede door jullie steun is het 4 dorpentoernooi nog altijd een succes.

Mensen, op naar het 23e 4 dorpentoernooi.
De commissieleden van Siebengewald.Terugblik 4-dorpentoernooi 2014

In het openingsweekend startten we zaterdags in Bergen en na de middag werd er gespeeld in Siebengewald met goed weer en enthousiaste deelnemers. Zondags was Well en Afferden aan de beurt en ook die dag zijn er mooie en spannende wedstrijden gespeeld. Ook in dagen erna was het overal gezellig druk mede doordat we de wedstrijden niet verdeeld hadden over alle parken.

Voor het 2e jaar heeft Patrick alleen gewerkt als competitieleider en zijn inzicht en wedstrijdplanningen vult hij in als een geroutineerd tenniskenner. Patrick is een waardige vervanger van Huub! Het finale weekend in Bergen was gezellig met een vol terras die alle finalisten volgden tijdens hun strijd om de titel. De hapjes uit de kantine en een goed verzorgde bbq hoorden hier bij.

De druk voor de organisatie om alles op tijd af te hebben was hoog want bijna iedereen wilde op zondag naar het Nederlands elftal kijken. Een spannende 3 setter op baan 4 gooide bijna roet in het eten maar de dames deden het uiteindelijk voortreffelijk. Met een (te) snelle prijsuitreiking en een rondje tombola besloten we om precies 18.00 uur het toernooi. Helaas waren er in 2014 minder deelnemers als vorige jaren en daarom heeft de commissie besloten om in 2015 te starten met het inschrijven van oud-leden zodat we ons toernooi weer zien groeien! Ook willen we alle tennisparken en de vrijwilligers weer bedanken voor de goede ontvangst van onze deelnemers.

Namens de 4-dorpencommissie afdeling BergenTerugblik  4-dorpentoernooi 2013

Na 20 jaar functioneren in de 4-dorpencommissie, met name v.w.b. de wedstrijdleiding, maar ook het mannetje voor het ronselen van sponsoren, het mannetje die de centen beheerde, het mannetje dat toch maar weer altijd probeerde de wedstrijden zo te plannen dat alles en iedereen toch aan spelen toe kwam (af en toe met wat gegrom), het mannetje dat ondanks zijn drukke bezigheden tijdens het toernooi ook zijn mannetje stond op de baan, eigenlijk het mannetje van alles, komt er een einde aan het tijdperk Huub van Zuylen in de organisatie van de 4-dorpencommissie.

Jammer, wij snappen deze beslissing en willen jou nogmaals hartelijk bedanken voor jouw inzet in al die jaren. Ik zal zelf als nieuwe wedstrijdleider alle zeilen bij moeten zetten om ook maar in de buurt van jouw prestaties te komen. En dan 22 juni 2013 zelf... Start 20ste editie van het 4-dorpentoernooi!

Na de diverse vergaderingen en werkzaamheden vooraf door alle commissieleden eindelijk de start van ons jubileumtoernooi. Voor mij gelijk de vuurdoop, na al twee jaar bij Huub over de schouder te hebben meegekeken. Na de sluitingsdatum mochten we 89 inschrijvingen tegemoet zien, waar uiteindelijk 140 spelers uit tevoorschijn kwamen. Voor alle 140 spelers hadden we, voordat ze ook maar één bal hadden geslagen, een leuke verrassing in petto in de vorm van een “overlevingspakket”. Dit werd door alle deelnemers zeer gewaardeerd, gelet op de vele positieve reacties en bedankjes van iedereen. Uiteindelijk hebben we na 161 wedstrijden, 7 walk-overs, 341 sets en 3072 games op zondagmiddag de nummers 1 en 2 van elke categorie mogen feliciteren onder het genot van een glaasje bier/wijn op het tennispark in Afferden.

Achteraf gezien mogen wij als organisatie absoluut niet mopperen, wij denken dat het toernooi naar behoren is verlopen, mede dankzij jullie. Klein minpuntje was toch wel dat het aantal deelnemers iets minder was dan het jaar ervoor. Waarschijnlijk waren de vroege vakanties hier debet aan.

Desalniettemin willen we jullie hartelijk bedanken voor deelname tijdens ons jubileumtoernooi en hopen dat jullie ook dit jaar weer van de partij zullen zijn. Zonder spelers uiteraard geen toernooi !

Patrick, namens de 4-dorpencommissie afdeling Afferden.


Winnaars 4 Dorpentoernooi Gemeente Bergen, Limburg


4-dorpentoernooi hoofdsponsoren

4-Dorpentoernooi site & telefoonnummer clubhuis tennisvereniging: Afferden 0485 531241 • Bergen 0485 341817 • Siebengewald 0485 441172 • Well 0478 502271